понеделник, 18 април 2011 г.

Грешки при кандидатстване за работа

Всеки от нас вече си търси работа в интернет, праща си CV по обявите в сайтовете за работа. За съжаление кандидатите за една позиция понякога могат да бъдат стотици.
Компаниите и най-вече хората от „Човешки ресурси“ имат голям опит с отсяването на кандидатите. Понякога няколко правописни грешки могат да те провалят и да не бъдеш извикан на интервю.
Основните грешки са :
Слаб правопис. Провери CVто или мотивационното писмо за грешки, ако нямаш време използвай spell check.
Не използвай лигави имайл адреси
Ако използвай имайл адрес от рода на gotina_sladurana@ или sexy_pi4@ е почти сигурно, че няма да получите отговор. За това е добре да си направите нов имайл адрес, ще ви отнеме не повече от 5 минути. Най-добре използвайте само име и фамилия.

Не лъжете
Обяснете истинските причини поради, които сте напуснали предишната работа. В днешно време компаниите имат навика да проверяват кандидатите, така че е напълно възможно да се свържат с предишния ви работодател. Ако сте излъгали и ви хванат, това вероятно означава, че няма да ви викнат на интервю.

Телефона :
Дръжте си телефона включен. Зареден и го вдигайте ! Много хора имат навика да не вдигат на непознати номера, тогава как очаквате да ви поканят на интервю? Вероятно кандидатите са десетки, работодателя ако не успее да се свърже с теб в началото, ще потърси друг. Така, че не изпускай шанса си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар