понеделник, 18 април 2011 г.

Кандидатстване за работа чрез Интернет



В последно време се е увеличил броят на кандидатите търсещи работа чрез Интернет.
За някои обяви има по няколко хиляди желаещи. Част от хората си мислят, изцяло отговарят на изискванията на работодателите, а така и не получават покана интервю. Проблемът е, че такива кандидати може да са десетки и само няколко са поканени.
Защо хората си търсят толкова масово работа в Интернет? Отговора е ясен - защото е най-лесни и най-бързо. Компаниите не им се налага да плащат за да обявят позициите във вестници, тъй като всички сайтове за обяви за работа са безплатни и далеч по четени.
Лесно е кандидатстваш за работа, нужно е просто да се регистрираш в сайта за обяви и да пуснеш автобиографията си. Понякога CV-то играе изключително важна роля в назначаването ви. Така, че трябва да знаете, как да попълните CV-то. Някои компании изискват и мотивационно писмо, за това ако ви се налага трябва да се научите да пишете подобни.
Сайтовете за обяви за работа са десетки, но само няколко са най-големите. Използвайте търсачките за да попаднете на сайтове с обяви, посетете само най-горните резултати.
Дори и да не получите покана за интервю, не се отказвайте, продължавайте с кандидатстването, все някога ще ви излезе късмета !

Няма коментари:

Публикуване на коментар